Gregory Forster

Gregory Forster, een toegewijde vader van 5, beoefent al sinds zijn vroege jeugd actief diverse sporten, zoals atletiek en verschillende vormen van Martial arts. Hij heeft meer dan 25 jaar leservaring als wiskundeleraar en 20 jaar als Martial Arts-instructeur. Hij ontdekte de kracht van yoga 11 jaar geleden en werd een gecertificeerde yogaleraar in India. In Amsterdam geeft hij les in verschillende yogastudio’s en hij begon zijn eigen Uprising Yoga-beweging 6 jaar geleden. Gregory, is de oprichter en mede-eigenaar van Uprising yoga en lifestyle studio, hij combineert zijn gezonde (ital)leefstijl met yoga. De term Ital is een afkorting van het woord vitaal. Ital staat voor de zorg voor een gezond lichaam en een vitale geest. Samen met zijn team heeft hij een unieke plek gecreëerd voor lichaam, geest en gezondheid.

Aimee Tanon

Aimée is een gecertificeerde yogalerares bij Yoga Alliance US & UK met meer dan 3500 uur training in drie kerndisciplines: Sivananda, Bikram en Jivamukti. Haar beoefening van yoga begon in 1989, toen haar broer de diagnose HIV + kreeg en daarna in 1995 intensief doorpakte nadat ze haar broer aan aids had verloren. Net als haar Grammy Award winnende nicht, Olga Tañón, wilde Aimée dit geschenk delen met degenen die zichzelf op alle niveaus moesten helen. In 2002 richtte ze Pranava Yoga op, met de inspiratie om yoga en meditatie aan te bieden aan mensen in het bedrijfsleven Aimée geeft op internationaal niveau lessen en workshops die alle wezens in staat stellen om een ​​bewuste keuze te maken om hun leven en de levens van iedereen om hen heen te verbeteren. In 2011 werd ze Dechen Thurman’s eerst gelauwerde lerares met 800 lesuren en keerde terug voor het behalen van haar MBA aan Nyenrode Business University in Nederland. Daar zorgde Aimée ervoor dat de oeroude kennis van yoga tot een van de studierichtingen werd van een de beste Business Schools van Europa; yoga en meditatie aan te bieden aan zijn studenten en personeel. Naast het lesgeven in yoga, is Aimée “de kloof aan het overbruggen” tussen de wereld van business consulting, technologie en humanisme als een eco-spirituele onderneemster door haar passie.

About Yiwen

Grown up in a Taoist family, Yiwen was influenced by “無為 Wu Wei” (inaction in action) from

Tao Te Ching, an ancient Chinese philosophy and wisdom. As a guidance in her life, it is

extended by the daily practice of yoga for the recent 15 years. Before, she was a talented

scientific researcher and now she becomes a dedicated yoga teacher. During the

transformation, she completed the 500hr yoga teacher trainings at the Svaha Yoga

Amsterdam and various yoga training in Mysore, India and Taoism study in Taiwan and

China. Being in harmony with the flow of nature is the essence of Tao attitude.

 

About Tao Yoga

The concept of Tao is described in the ancient Chinese scripture Tao Te Ching, “道生一,一生二,二生三,三生萬物。萬物負陰而抱陽,沖氣以爲和”, meaning “All things carry Yin yet embrace Yang. They blend their life breaths in order to produce harmony in One.” – Tao Te Ching, by Lao Zi Tao, the way of nature, the source of creation, it shares a term with yoga and Hinduism – the ultimate reality, highest conscious, called “Brahman”.

Tao yoga was the origin and a key influence in the development of Yin yoga by Paulie Zink,

Paul Grilley, Sarah Powers and Bernie Clark in 1970’s and 1980’s. The idea of Tao yoga is “YinYang”, the opposite and complementary principles in nature. Yin is the stable, unmoving,

hidden part. In the body, yin is the connective tissues, like tendons, ligaments, fascia and

bones. Yang is the changing, moving, revealing part, like muscles. As an integral of Yin and

Yang, Tao yoga helps people increase the energy circulation, build physical flexibility and

strength, deepen the breath and calm the mind fluctuations.

 

Yiwen teaches Tao yoga every Monday morning 7:00-8:00 and Tuesday evening

20:00-21:00. Her class brings the yang energy into a soft transition of yin, which includes

breath exercise, meditation and mantra chanting. It is a gentle and deep practice for people

on all levels.